ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ  ΓΚΟΛΦ

HGF COVID FOR SITE.jpg

20-5-2021

Το παρόν Πρωτόκολλο περιγράφει διαδικασίες, δίνει οδηγίες και περιγράφει μέτρα προστασίας που αφορούν τις Προπονήσεις Αθλητών/τριών των Σωματείων, καθώς και τις ενέργειες επί θετικού κρούσματος.

Το Πρωτόκολλο βασίζεται στην εκτίμηση υγειονομικού κινδύνου από τον COVID-19 από τα πρόσφατα διαθέσιμα Εθνικά και Διεθνή δεδομένα και συντάχθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. και του ΕΟΔΥ.

Τα δεδομένα μπορεί να μεταβληθούν στα πλαίσια μίας νέας έξαρσης της επιδημίας και σε αυτή τη περίπτωση το περιεχόμενο του Πρωτοκόλλου θα επικαιροποιείται ανάλογα με τις εξελίξεις, τα επιστημονικά ευρήματα και τις οδηγίες των αρμόδιων Εθνικών Αρχών με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΟΓ κατόπιν εισήγησης της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΟΓ και εν συνεχεία θα υποβάλλεται για έγκριση στην Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α..

Δεν είναι δυνατή από το παρόν Πρωτόκολλο η απόλυτη και σε κάθε περίπτωση εξασφάλιση έναντι των συνεπειών του COVID-19 και αναγνωρίζεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις από την ΕΟΓ μετά από Εισήγηση του Υγειονομικού Συμβούλου του στα πλαίσια ενός συνδυασμού διαχείρισης υγειονομικού κινδύνου και οικονομικού ρίσκου λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της Πολιτείας, της Γ.Γ.Α. και του ΕΟΔΥ.

Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής ή μέλος της οικογένειας του παρουσιάσει συμπτώματα Covid-19 θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι και να ενημερώσει άμεσα το Σωματείο του και την Ομοσπονδία. Σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος θα πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες σύμφωνα με το παρακάτω link και να ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ.

Από τις 10/5/2021 μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (εφήβων - νεανίδων, παίδων - κορασιδών) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Από 17/5/2021 μπορούν να ξεκινήσουν οι αθλητικές ακαδημίες με Ατομικές Προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για τις προσεχείς 3 εβδομάδες.

Τα σωματεία θα πρέπει να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην ΕΟΓ με στοιχεία επικοινωνίας.

Είσοδος στις εγκαταστάσεις του Γηπέδου:

Όλοι οι εισερχόμενοι στις εγκαταστάσεις αθλητές ή προσωπικό, καταγράφονται σε ειδική κατάσταση με τα πλήρη στοιχεία τους, τηρουμένων των διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ώστε να είναι δυνατή η εύρεση οποιουδήποτε τυχόν κρούσματος. Το συγκεκριμένο έντυπο (κάθε ημέρας) φυλάσσεται για 14 ημέρες και στη συνέχεια καταστρέφεται.

Οι αθλητές κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να επιδεικνύουν στη γραμματεία α) τα αποτελέσματα του εβδομαδιαίου ελέγχου Self-Test και β) την Κάρτα Υγείας Αθλητή σε ισχύ.

Η απόσταση μεταξύ των αθλητών θα πρέπει να είναι 1,5μ κατ’ ελάχιστον. Η τήρηση της απόστασης του 1,5μ θα πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά τόσο κατά την διάρκεια των προπονήσεων, όσο και κατά τη μετάβαση στο γήπεδο, την παραμονή στον χώρο αναμονής και κατά την είσοδο και έξοδο από τον αγωνιστικό χώρο.

Εντός του Αγωνιστικού Χώρου:

• Οι προπονητικές ομάδες στο γήπεδο θα αποτελούνται από μέγιστο αριθμό 4 παικτών.

• Οι παίκτες δεν θα ανταλλάσσουν Κάρτες (Κάθε παίκτης θα συμπληρώνει την δική του κάρτα).

• Η επιβεβαίωση του Marker θα γίνεται επάνω στην δική του κάρτα του, προφορικά ή με ηλεκτρονικά μέσα.

• Η κατάθεση της κάρτας θα μπορεί να γίνεται και με ηλεκτρονικά μέσα (email).

• Σε κάθε golf cart θα μπορεί να επιβαίνει μόνο ένας παίκτης – με εξαίρεση για μέλη της ίδιας οικογένειας. Σε ειδικά διαμορφωμένα golf cart, τα οποία διαθέτουν προστατευτική/διαχωριστική μεμβράνη μεταξύ των καθισμάτων, μπορούν να επιβαίνουν 2 άτομα, μη μέλη της ίδιας οικογένειας. Σε golf cart χωρίς προστατευτική/διαχωριστική μεμβράνη μπορούν να επιβαίνουν 2 άτομα, υπό την προϋπόθεση ότι και τα δύο άτομα έχουν αρνητικό Self-Test την ίδια ημέρα.

• Δεν θα χρησιμοποιούνται τσουγκράνες στις αμμοπαγίδες (bunkers) – η διόρθωση της επιφανείας τους θα γίνεται με τη χρήση club ή με τα πόδια. (σύσταση προς το γήπεδο να αφαιρεθούν οι τσουγκράνες).

• Οι παίκτες δεν θα πρέπει να αγγίζουν την σημαία για κανένα λόγο.

• Θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις μεταξύ των παικτών, καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, ειδικά στα tees, στα greens και στον "χαιρετισμό" στο τέλος του παιχνιδιού.

• Δεν επιτρέπονται caddies και θεατές εντός του αγωνιστικού χώρου.

Εκτός του Αγωνιστικού Χώρου:

• Εξαιρουμένων των αθλητών, όλοι οι υπόλοιποι φοράνε μάσκες.

• Η παραλαβή/παράδοση του εξοπλισμού στον χώρο φύλαξης θα γίνεται από τον ίδιο τον παίκτη, με τις οδηγίες του caddie Master.

• Να αποφεύγεται ο συνωστισμός στον Caddie Master; όπου και θα πρέπει να εξυπηρετείται μόνο ένας παίκτης τη φορά. Ο παίκτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την καθαριότητα του εξοπλισμού του.

• Δεν θα πρέπει να λειτουργούν οι ψύκτες νερού. Οι παίκτες θα πρέπει να προμηθεύονται με ατομικά μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού.

Λειτουργία των Αποδυτηρίων:

•           Τα αποδυτήρια παραμένουν κλειστά

Για τον καθαρισμό και την απολύμανση της εγκατάστασης θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ που υπάρχουν στο παρακάτω link

Υγειονομικός Υπεύθυνος - Νικόλαος Γεροσταθόπουλος

Διευθυντής Β΄ Ορθοπεδικού του Ερρίκος Ντύναν