ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ  ΓΚΟΛΦ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΚΟΛΦ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΚΟΛΦ

8-9-2021

Το παρόν Πρωτόκολλο περιγράφει διαδικασίες, δίνει οδηγίες και περιγράφει μέτρα προστασίας που αφορούν τις Προπονήσεις Αθλητών/τριών των Σωματείων, καθώς και τις ενέργειες επί θετικού κρούσματος.

Το Πρωτόκολλο βασίζεται στην εκτίμηση υγειονομικού κινδύνου από τον COVID-19, από τα πρόσφατα διαθέσιμα Εθνικά και Διεθνή δεδομένα και συντάχθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. και του ΕΟΔΥ.

Τα δεδομένα μπορεί να μεταβληθούν στα πλαίσια μίας νέας έξαρσης της επιδημίας και σε αυτή τη περίπτωση το περιεχόμενο του Πρωτοκόλλου θα επικαιροποιείται ανάλογα με τις εξελίξεις, τα επιστημονικά ευρήματα και τις οδηγίες των αρμόδιων Εθνικών Αρχών, με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΟΓ, κατόπιν εισήγησης της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΟΓ και εν συνεχεία θα υποβάλλεται για έγκριση στην Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α..

Δεν είναι δυνατή από το παρόν Πρωτόκολλο η απόλυτη και σε κάθε περίπτωση εξασφάλιση, έναντι των συνεπειών του COVID-19 και αναγνωρίζεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις από την ΕΟΓ, μετά από Εισήγηση του Υγειονομικού Συμβούλου της, στα πλαίσια ενός συνδυασμού διαχείρισης υγειονομικού κινδύνου και οικονομικού ρίσκου, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της Πολιτείας, της Γ.Γ.Α. και του ΕΟΔΥ.

Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής ή μέλος της οικογένειας του, παρουσιάσει συμπτώματα Covid-19, θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι και να ενημερώσει άμεσα το Σωματείο του και την Ομοσπονδία. Σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος, θα πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες σύμφωνα με το παρακάτω link και να ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ.

Τα σωματεία θα πρέπει να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην ΕΟΓ με στοιχεία επικοινωνίας.

Σε περίπτωση κρούσματος να ενημερώνουν άμεσα την αθλητική εγκατάσταση και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο covid19@gga.gov.gr

Τα Σωματεία να αποστέλλουν στην Ε.Ο.Γ. σε εβδομαδιαία βάση, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων, με τη μορφή́ που τους έχει επικοινωνηθεί.

* Προληπτικός έλεγχος μοριακός (RT-PCR) έως 72 ώρες πριν

* Προληπτικός έλεγχος με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) έως 48 ώρες πριν

* Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση

Είσοδος στις εγκαταστάσεις του Γηπέδου:

Όλοι οι εισερχόμενοι στις εγκαταστάσεις αθλητές ή προσωπικό, καταγράφονται σε ειδική κατάσταση με τα πλήρη στοιχεία τους, τηρουμένων των διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ώστε να είναι δυνατή η εύρεση οποιουδήποτε τυχόν κρούσματος. Το συγκεκριμένο έντυπο (κάθε ημέρας) φυλάσσεται για 14 ημέρες και στη συνέχεια καταστρέφεται.

Οι αθλητές κατά την είσοδό τους, θα πρέπει να επιδεικνύουν στη γραμματεία ένα από τα παρακάτω:

• Πιστοποιητικό εμβολιασμού

• Πιστοποιητικό́ νόσησης σε ισχύ

• Τα αποτελέσματα του ελέγχου Covid-19 όπως παρακάτω: o Αθλητές έως 15 ετών: ένα (1) Self-test την εβδομάδα

oι Αθλητές 16 ετών και άνω: ένα (1) Rapid test την εβδομάδα

Παράλληλα θα πρέπει να επιδεικνύουν και την Κάρτα Υγείας Αθλητή σε ισχύ.

Η απόσταση μεταξύ των αθλητών θα πρέπει να είναι 1,5μ κατ’ ελάχιστον. Η τήρηση της απόστασης του 1,5μ θα πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά, τόσο κατά την διάρκεια των προπονήσεων, όσο και κατά τη μετάβαση στο γήπεδο, την παραμονή στον χώρο αναμονής και κατά την είσοδο και έξοδο από τον αγωνιστικό χώρο.

Ακαδημίες

Επιτρέπεται η λειτουργία Ακαδημιών για όλες τις ηλικίες παιδιών (ανήλικοι αθλούμενοι, δηλαδή χωρίς δελτίο αθλητή) σε γκρουπ έως 10 παιδιών. Επιτρέπεται το ομαδικό παιχνίδι σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι οδηγίες λειτουργίας των ακαδημιών βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα:

Συστήνεται να υπάρχουν 15’ μεταξύ́ των προγραμματισμένων προπονήσεων, ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ.

Εντός του Αγωνιστικού Χώρου:

• Οι προπονητικές ομάδες στο γήπεδο θα αποτελούνται από μέγιστο αριθμό 4 παικτών.

• Οι παίκτες δεν θα ανταλλάσσουν Κάρτες (Κάθε παίκτης θα συμπληρώνει την δική του κάρτα).

• Η επιβεβαίωση του Marker θα γίνεται επάνω στην δική του κάρτα του, προφορικά ή με ηλεκτρονικά μέσα.

• Η κατάθεση της κάρτας θα μπορεί να γίνεται και με ηλεκτρονικά μέσα (email).

• Σε κάθε golf cart θα μπορεί να επιβαίνει μόνο ένας παίκτης – με εξαίρεση για μέλη της ίδιας οικογένειας. Σε ειδικά διαμορφωμένα golf cart, τα οποία διαθέτουν προστατευτική/διαχωριστική μεμβράνη μεταξύ των καθισμάτων, μπορούν να επιβαίνουν 2 άτομα, μη μέλη της ίδιας οικογένειας. Σε golf cart χωρίς προστατευτική/διαχωριστική μεμβράνη μπορούν να επιβαίνουν 2 άτομα, υπό την προϋπόθεση ότι και τα δύο άτομα επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό́ νόσησης σε ισχύ ή αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου Covid-19.

• Δεν θα χρησιμοποιούνται τσουγκράνες στις αμμοπαγίδες (bunkers) – η διόρθωση της επιφανείας τους θα γίνεται με τη χρήση club ή με τα πόδια. (σύσταση προς το γήπεδο να αφαιρεθούν οι τσουγκράνες).

• Οι παίκτες δεν θα πρέπει να αγγίζουν την σημαία για κανένα λόγο.

• Θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις μεταξύ των παικτών, καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, ειδικά στα tees, στα greens και στον "χαιρετισμό" στο τέλος του παιχνιδιού.

• Δεν επιτρέπονται caddies και θεατές εντός του αγωνιστικού χώρου.

Εκτός του Αγωνιστικού Χώρου:

• Εξαιρουμένων των αθλητών, όλοι οι υπόλοιποι φοράνε μάσκες.

• Η παραλαβή/παράδοση του εξοπλισμού στον χώρο φύλαξης θα γίνεται από τον ίδιο τον παίκτη, με τις οδηγίες του caddie Master.

• Να αποφεύγεται ο συνωστισμός στον Caddie Master; όπου και θα πρέπει να εξυπηρετείται μόνο ένας παίκτης τη φορά. Ο παίκτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την καθαριότητα του εξοπλισμού του.

• Να γίνεται σύσταση στους παίκτες να προμηθεύονται με ατομικά μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού.

Λειτουργία των Αποδυτηρίων:

Επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων από αθλητές στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, σε προπονήσεις και αγώνες με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

• παρουσία ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. εντός των αποδυτηρίων,

• χρήση του 50% της δυναμικότητας των κατιονιστήρων (ντους),

• αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων Δημόσιας Υγείας.

Για τον καθαρισμό και την απολύμανση της εγκατάστασης θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ που υπάρχουν στο παρακάτω link

Υγειονομικός Υπεύθυνος - Νικόλαος Γεροσταθόπουλος

Διευθυντής Β΄ Ορθοπεδικού του Ερρίκος Ντύναν