International Day of Sport for Development and Peace, 6 April 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου 2013, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου.

Η επιλογή της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη – αντί της 23ης Ιουνίου (Ολυμπιακή ημέρα) που είχε αρχικά προταθεί – έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896.

Ο στόχος του εορτασμού είναι να τονιστεί η σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη. Η δύναμη του αθλητισμού ενώνει τους λαούς.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ (Hellenic Golf Federation) είναι αρωγός, συμμετέχει ενεργά, και πιστεύει στην κοινωνική διάσταση του αθλητισμού και στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην διατήρηση του αγαθού της ειρήνης όσο και στην εγκαθίδρυση και ενδυνάμωση των πιο σημαντικών κοινωνικών αξιών πάντοτε με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και τον απόλυτο σεβασμός της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.

Η συμφιλίωση στον κόσμο, η καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη είναι ο κύριος πυλώνας των ιδεών .

Σας καλούμε να συμμετάσχετε και εσείς στην μεγάλη γιορτή αυτής της σημαντικής ημέρας και στην ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι – Fair play.