International Olympic Academy Golf Course

Το πρώτο International Olympic Academy Golf Course ανακοίνωσε στις 23 Ιουνίου, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία και η Costa Navarino. Στοχεύοντας στην ανάδειξη των αξιών και των αρχών του Ολυμπισμού αλλά και την προώθηση του Ολυμπιακού Κινήματος μέσα από τον αθλητισμό και την Ολυμπιακή παιδεία, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία και η Costa Navarino ενώνουν δυνάμεις και ανακοινώνουν μια νέα συνεργασία, παρουσιάζοντας παράλληλα τις νέες εγκαταστάσεις γκολφ οι οποίες είναι και οι πλησιέστερες στη γενέτειρα των ολυμπιακών αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για ένα εκ των δύο γηπέδων 18 οπών στο Navarino Hills, τα οποία έχει σχεδιάσει ο δύο φορές νικητής Masters José María Olazábal και θα λειτουργήσουν στις αρχές του 2022. Η ανακοίνωση -στο πλαίσιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας– έρχεται σε μια κομβική στιγμή για την ολοένα αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα του γκολφ. Η επανένταξή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του αθλήματος, ενώ αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και φέτος στο Τόκιο. Στη σημερινή παρουσίαση την οποία συντόνισε ο κ. David Jones από το Sky Sports, συμμετείχαν: ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ κ. Θωμάς Τόκας, ο Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, ο Πρόεδρος της Consillium SA κ. Tomas Nemec, με ειδικούς ομιλητές τον κ. José María Olazábal και την κ. Suzann Pettersen, GEO Sustainable Golf Champion (η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και είναι 15 φορές νικήτρια του LPGA Tour). Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε ζωντανή σύνδεση με το νέο γήπεδο και τον Γενικό Διευθυντή της Costa Navarino Golf, κ. Nuno Sepulveda. Μαζί του ήταν μέλη της Costa Navarino Junior Golf Academy. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, κ. Θωμάς Τόκας, δήλωσε: «Η επανένταξη του γκολφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτέλεσε μια πολύ σημαντική στιγμή για το άθλημα, το οποίο παίζεται σε 207 χώρες ανά τον κόσμο. Το νέο International Olympic Academy Golf Course θα ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξη του αθλήματος και θα προσελκύσει νέες γενιές. Θα ήθελα να συγχαρώ την Δ.Ο.Α. και την Costa Navarino για αυτήν την πρωτοποριακή συνεργασία».