RINGS Project

ΗμερΙδα για τον στρατηγικό σχεδιασμΟ από την ΕΟΕ στο πλαΙσιο του προγρΑμματος RINGS

Την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ημερίδα με θέμα «Στρατηγικός σχεδιασμός για το μέλλον του αθλητισμού» που απευθυνόταν στις Αθλητικές Ομοσπονδίες – μέλη της ΕΟΕ.

Η ημερίδα έγινε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RINGS, στο οποίο συμμετέχει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μαζί με άλλες 10 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης.

Στην ημερίδα έγινε παρουσίαση του προγράμματος RINGS από την Heidi Pekkola, που είναι Διευθύντρια του Προγράμματος και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γραφείου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ακολούθησε η παρουσίαση του Dr. Norbert Schüette από το Τμήμα Αθλητικής Οικονομίας, Αθλητικής Κοινωνιολογίας και Ιστορίας του Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Johannes Gutenberg Mainz που είναι συγγραφέας του εγχειριδίου “RINGS – Δρόμος προς την καινοτόμο διακυβέρνηση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και Θεσμικών Αθλητικών Φορέων”

Ο Dr. Norbert Schütte αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του στρατηγικού σχεδιασμού στον αθλητισμό και ανέλυσε τις προκλήσεις αλλά και τα εμπόδια που παρουσιάζονται στην υλοποίηση του.

Την εκδήλωσε άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Ο στρατηγικός σχεδιασμός σε αθλητικούς φορείς δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος αλλά μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την εξέλιξη του. Και μπορεί στον αθλητισμό όλα να κρίνονται στο γήπεδο, αλλά οι σωστές βάσεις μπαίνουν με τον σωστό σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. Αλλωστε ο στρατηγικός σχεδιασμός προσδιορίζει τι είναι οργανισμός, για ποιο λόγο υπάρχει, τι σκοπούς εξυπηρετεί και πως εξασφαλίζεται η συνεχής επιβίωση του. Η ΕΟΕ θα συμμετέχει πάντα σε παρόμοια προγράμματα και θα παρακινεί παράλληλα τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, προκειμένου η καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού να γίνεται πάνω σε επιστημονικές βάσει ώστε να βελτιωθεί η διακυβέρνηση του».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ ήταν παρούσα, στην παρουσίαση του προγράμματος Rings, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του στρατηγικού σχεδιασμού των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ΕΟΕ) στην Ευρώπη και υλοποιείται από το Γραφείο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Erasmus+ Sport.