ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Παρουσίαση του επιστημονικού περιοδικού " ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΚΑΙΟ "

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στις 12 Μαίου 2023. από τον εκδοτικό οίκο Νομική Βιβλιοθήκη, υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), η παρουσίαση του νέου επιστημονικού περιοδικού "Αθλητισμός & Δίκαιο", στο οποίο διατελεί Διευθυντής Σύνταξης ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΘΝ.Ο.Α. κ. Γεώργιος Λιανός.

Το περιοδικό θα συμπεριλαμβάνει ενότητες επισκόπησης νομοθεσίας, αρθρογραφίας και νομολογίας της τακτικής δικαιοσύνης (ΕΔΔΑ, ΔΕΕ, πολιτικών, διοικητικών και ποινικών δικαστηρίων κλπ) και των διεθνών και εθνικών αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων (CAS, BAT, ΑΣΕΑΔ, ΔΔ/ΕΠΟ, ΠΔΟ, ΕΦΙΠΗΔ, ΕΕΟΔ, ΕΟΚΑΝ κλπ) με σχολιασμό.

Χαιρετισμούς απηυθύναν οι: κ. Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, Καθηγητής και Κοσµήτορας Νοµικής Σχολής ΕΚΠΑ, π. Πρόεδρος ΕΔΔΑ κ. Γεώργιος Αλικάκος, Πρόεδρος ΕΘΝΟΑ, Μέλος Ολοµέλειας ΕΟΕ κ. Γεώργιος Λιανός, Μεταδιδ. Ερευνητής Νοµικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Σύνταξης «Αθλητισμός & Δίκαιο» Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, Γενικός Γραµµατέας Αθλητισµού κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, Καθηγητής και Αν. Κοσµήτορας Νοµικής Σχολής ΕΚΠΑ

κ. Κωσταντίνος Φλέγκας, Δικηγόρος, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης και μέλος του ΔΣ της Ε.Σ.Ο.Α. κ. Κωνσταντίνος Μπακόπουλος, Αν. Καθηγητής Νοµικής Σχολής ΕΚΠΑ κ. Σουζάνα Δόγα, Νοµική Σύµβουλος ΕΣΑΚΕ (Basket League) Τον συντονισµό είχε ο κ. Χρήστος Ηλιάδης, Νοµικός Σύµβουλος αθλητικών φορέων, π. Αθλητικός Δικαστής και µέλος ΕΣΚΑΝ και ΔΕΑΒ

Στην εκδήλωση έγινε σύντομη παρουσίαση της ταυτότητας και της ύλης του νέου περιοδικού, στο οποίο δημοσιεύεται επισκόπηση της αθλητικής νομοθεσίας, σημαντικές δικαστικές αποφάσεις αθλητικού δικαίου και σχετική αρθρογραφία διακεκριμένων Καθηγητών και νομικών.

Το περιοδικό αυτό ήταν κάτι που έλειπε από την χώρα μας, ενώ στο εξωτερικό υπάρχει και κυκλοφορούν αρκετά παρόμοια περιοδικά.

Μέσω αυτού του περιοδικού, οι νομικοί που ασχολούνται με το αθλητικό δίκαιο, θα το χρησιμοποιούν για την ερμηνεία του αθλητικού νόμου.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ, η οποία συμμετείχε παρακολουθώντας την εκδήλωση διαδικτυακά με την Αντιπρόεδρο κ. Αννίτα Αποστολίδου , συγχαίρει όλη αυτή την προσπάθεια η οποία είναι απαραίτητη, για την καλύτερη λειτουργία των αθλητικών ομοσπονδιών.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή αρχή!