Ε.Π.ΑΘΛ.Α - ΕΘΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Σήμερα 14/12, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον «ρόλο της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων», στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ ήταν παρούσα ύστερα από πρόσκληση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Προέδρου της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας και Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά.

Στην συζήτηση ήταν παρόντες οι Υφυπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελος Συρίγος,η κ. Ζέτα Μακρή, καθώς και άλλοι βουλευτές. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΔΟΕ, FIFA, UEFA και όλοι οι θεσμικοί εγχωριοι φορείς (Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ΕΛ.ΑΣ, Αθλητικός Εισαγγελέας, ΕΟΕ, Ομοσπονδίες, Πανεπιστήμια, Σύνδεσμοι αθλητών).

Από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, η ΕΠΑΘΛΑ έχει ξεκινήσει την επεξεργασία στοιχείων από τους αξιολογητές, τις στοιχηματικές εταιρείες και τις εταιρείες αναλύσεων στοιχηματισμού.

Χαρακτηριστικά είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης: "Είναι στο χέρι του καθενός από εμάς, να μην σιωπά, να μην συγκαλύπτει οποιαδήποτε πληροφορία ή όποια ενέργεια χειραγώγησης αντιλαμβάνεται, αλλά να αναφέρει με θάρρος οποιεσδήποτε ύποπτες προσεγγίσεις. Έτσι θα έχουμε έναν αθλητισμό, στηριγμένο σε καθαρές αξίες. Μαζί θα προστατέψουμε τον αθλητισμό! Είναι στο χέρι μας και θα το πετύχουμε."

'Οπως λέει και το μότο της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.: «Ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό μας»