ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2021

Εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια
Ζάππειο, 8 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ μετά από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έδωσε το παρόν στην χθεσινή εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 από το Υπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Motorsport Greece. Επίσημοι προσκεκλημένοι του Υπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη ήταν ο πρόεδρος της FIA, κ.Jean Todt, και ο τεχνικός διευθυντής της FIA, κ. Νικόλας Τομπάζης.
Σε συνομιλία με τον Υπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη, μεταξύ άλλων ενημερωθήκαμε για τον στόχο της εκδήλωσης, και την γενικότερη ευαισθητοποίηση του υπουργείου του σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς μέσα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκαν βίντεο με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Στέφανο Ντούσκο να πρωταγωνιστεί στο μήνυμα «Φοράμε πάντα ζώνη στο αυτοκίνητο, όπου κι αν καθόμαστε» και τον «ασημένιο» Ολυμπιονίκη και αρχηγό της Εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης Γιάννη Φουντούλη στο μήνυμα «Φοράμε πάντα κράνος και προστατευτικά στη μηχανή». Στην προσομοίωση σύγκρουσης οχήματος, η «εγκλωβισμένη» οδηγός ήταν η Ολυμπιονίκης Όλγα Βασδέκη.
Σε συνεργασία με τη FIA και μέσα από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και τα άλλα μηχανοκίνητα γεγονότα που διοργανώνονται στη χώρα, βασική επιδίωξη είναι το να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και να διαδοθούν ζωτικά μηνύματα και καλές πρακτικές Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς.